Warning: include(/home/prestige/domains/grillfun.pl/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/dafuphoo/domains/grillfun.pl/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 65

Warning: include(/home/prestige/domains/grillfun.pl/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/dafuphoo/domains/grillfun.pl/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 65

Warning: include(): Failed opening '/home/prestige/domains/grillfun.pl/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php72/usr/share/pear') in /home/dafuphoo/domains/grillfun.pl/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 65

Warning: include_once(/home/prestige/domains/grillfun.pl/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/ossdl-cdn.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/dafuphoo/domains/grillfun.pl/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 82

Warning: include_once(): Failed opening '/home/prestige/domains/grillfun.pl/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/ossdl-cdn.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php72/usr/share/pear') in /home/dafuphoo/domains/grillfun.pl/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 82
Grillowanie ananasów. - Grillfun

Grillowanie ananasów.

 

Przygotowanie plastrów ananasa.

 

Usuwamy dwa czołowe plastry ananasa o grubości 2 cm. Ustawiamy ananas pionowo i skrajamy z niego twardą skorupę. W otrzymanej porcji miąższu usuwamy ciemne oczka. Kroimy ananas w plastry o grubości 1-1,5 cm. W środku wykrajamy włóknisty rdzeń ostrym nożem.

przechwytywanie
przechwytywanie2

Składniki

-ananas pokrojony w plastry z wyłuskanym rdzeniem
-roztopione masło – 2 łyżki

Grillowanie

6962251262_8a54a3dba6_o

Grillujemy  metodą bezpośrednią zazwyczaj w średniej temperaturze około 200 Co. Wcześniej plastry ananasa smarujemy płynnym masłem z obu stron. Grillujemy  przez  4-6 minut do momentu aż nie pojawią się brązowe

przechwytywanie5

prążki, odwracając tylko raz. Po ugrillowaniu krążki studzimy, przekrajamy na pół i serwujemy.
Do grillowanego ananasa możemy podać gałkę lodów w polewie czekoladowej.

6095663599_3cc6102da6_o


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/dafuphoo/domains/grillfun.pl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *