Warning: include(/home/prestige/domains/grillfun.pl/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/dafuphoo/domains/grillfun.pl/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 65

Warning: include(/home/prestige/domains/grillfun.pl/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/dafuphoo/domains/grillfun.pl/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 65

Warning: include(): Failed opening '/home/prestige/domains/grillfun.pl/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache-base.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php72/usr/share/pear') in /home/dafuphoo/domains/grillfun.pl/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 65

Warning: include_once(/home/prestige/domains/grillfun.pl/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/ossdl-cdn.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/dafuphoo/domains/grillfun.pl/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 82

Warning: include_once(): Failed opening '/home/prestige/domains/grillfun.pl/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/ossdl-cdn.php' for inclusion (include_path='.:/opt/alt/php72/usr/share/pear') in /home/dafuphoo/domains/grillfun.pl/public_html/wp-content/plugins/wp-super-cache/wp-cache.php on line 82
Broil King rozpoczyna sezon 2016 serią akademii grillowania. - Grillfun

Broil King rozpoczyna sezon 2016 serią akademii grillowania.

DSC03804

 

Promocja marki.
W kwietniowy weekend w dniach 16.04  i 17.04. przy promenadzie wejściowej Leroy Merlin w Modlniczce  przy ul. Prof. Adama Rożańskiego 34 (obrzeża Krakowa ) Broil King akademią grillowania rozpoczął promocję marki. Na grillach Royal 320 i marketowej wersji  Fiesta  i Crown 390 pod okiem ciekawskich  przyrządzano potrawy do degustacji. Pokaz wzbudzał zainteresowanie  ale nie tylko  z przyczyny  kuszenia i zachęty do  degustacji potraw wprost z grilla, również z samej ciekawości procesu  grillowania potraw  od strony zakulisowej na grillach gazowych.

 

DSC03815

Bardziej zainteresowanym Pan Artur z zespołem udzielał merytorycznej  informacji  na temat szerokich  możliwości grilli Broil King, ich parametrów technicznych i technologii innowacyjnej. Marka Broil King posiadła zaufanie polskiego rynku, stąd zainteresowanie z roku na  rok  wzrasta, przekładając się na rosnące statystyki sprzedaży.
Degustacja
W godzinach 10- 17 cały weekend  serwowano tradycyjne potrawy: karkówka z sosem tzatziki, kurczak na puszce piwa, podudzia z kurczaka, ziemniak w folli aluminiowej, kaszanka i pizzę.

 

DSC03819

 

Kurczak  na puszce piwa grillowano metodą pośrednią w czasie 40 minut w temperaturze 150 stopni Celsjusza. Smak znakomity, soczysty,  odmienny od wysuszonego kurczaka z rożna z Tesco, do którego jesteśmy powszechnie przyzwyczajeni.

 

DSC03806

 

Podudzia grillowano przy użyciu specjalnego naczynia do podudzi w czasie podobnym i w temperaturze również 150 stopni Celsjusza. Podudzia napęczniałe soczyste wabiły już ruszta a w smaku okazały się  niepowtarzalne. Zwrócono szczególną uwagę na metodę przyrządzania podudzi w naczyniu w pozycji zawieszonej w brytfannie. Metoda eliminuje możliwość przypalenia, a skapujący tłuszcz na brytfannę aromatyzuje potrawę, wkładając dodatkowy smak.

DSC03813

 

Niezaprzeczalnie sensację robiła pizza, przygotowywana za każdym razem przy użyciu kamienia szamotowego na ruszcie, w warunkach 300 stopni Celsjusza w czasie około 4 minut. W wydaniu wprost z ruszta degustowana była najczęściej, a jej smak przewyższał ten  z komercyjnej pizzerni, nie wykluczając  pizzy Hut.

 

Prezentacja grilli.
Uwagę mimo tylko standardowego wyposażenia wzbudzał Royal 320 ze składanymi  półeczkami bocznymi z tworzywa sztucznego.

 

DSC03816

Grill w kuszącej cenie, ale pokaz jego działania i sprawdzanie się parametrycznie  podczas grillowania potraw, nęciło  gapowiczów do zakupu. Jak widać marka Broil King nawet w modelach prostych, z gwarancją misy i pokrywy dożywotniej, z gwarancją  na palniki tube 5 lat  i pozostałych części 2 lata, jest zaufanym produktem.
DSC03817

Zwracała uwagę dodatkowo ekspozycja pokrowca na grille, niezbędnika do każdego grilla, zapewniającego jego ochronę w każdych warunkach pogodowych.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /home/dafuphoo/domains/grillfun.pl/public_html/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *